Μια κοινότητα διαλόγου ανοιχτή.Για όλα και σε όλους. Χωρίς διευθυντήρια. Χωρίς «εμπόρους» ή «πελάτες». Χωρίς «κρυφά» χαρτιά , σχέδια ή σκέψεις. Με μια μοναδική λεπτή κόκκινη κλωστή να τη δένει. Την αγάπη για την πόλη μας. Με στόχο να γίνουμε Ενεργοί Πολίτες ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ της πόλης που θέλουν και μπορούν. Γιατί δεν υπάρχει μεγαλύτερος τίτλος τιμής από τον Πολίτη.

SEARCH

Τρίτη 7 Απριλίου 2015

ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΤΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΟΝΙΜΩΣ ΑΠΟΝΤΕΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ?


Οι εκλογές πέρασαν, οι ευκαιρίες για μεγάλα λόγια, υποσχέσεις και οι πολλές πολλές φωτογραφίες φαίνεται πως τελείωσαν για κάποιους αιρετούς στο δήμο μας.
Με μια μικρή διαφορά.
Μια λεξούλα δρόμο δηλαδή... ΑΙΡΕΤΟΙ.
Που σημαίνει εκλεγμένοι από εμάς, για να μας εκπροσωπούν για 5 χρόνια, αδιάφορο, εαν η πλειοψηφία των συμπολιτών μας επέλεξε ή οχι την προεκλογική πολιτική τους πρόταση  για να την καταστήσει πλειοψηφούσα...
Δε θυμάμαι προεκλογικά να τους πίεσε ή να τους εξανάγκασε κανένας εκ των πολιτών της Ραφήνας  να κατέλθουν στον πολιτικό στίβο και τα κοινά. Τότε ήταν πολύ της μόδας "η διάθεση προσφοράς" στο δημότη.
Σχεδόν ένα χρόνο μετά, όποιος παρακολουθεί  τις διαδικασίες του δημοτικού συμβουλίου της πόλης μας, θα διαπιστώσει εύκολα, πολύ εύκολα ότι κάποιοι εξ αυτών (και αρχηγοί παρατάξεων ακόμη) συστηματικά απέχουν από τις διαδικασίες αυτές...

Δεν ενδιαφέρει τον πολίτη, εάν είναι πολιτική σταση ή επιλογή ( όσο ακατανόητο και εάν ειναι αυτο).
Ούτε  εάν αποτελεί προσωπική σταση κούρασης ή πικρίας (απόλυτα ανθρώπινο και σεβαστό, αλλά καθόλου πολιτικό) .
Σίγουρα όμως είναι δείγμα γραφής για το κατά πόσο υπάρχει σεβασμός απέναντι στον ίδιο τον πολίτη που εμπιστεύτηκε την ψήφο του στον καθε ένα, αλλά και στον ίδιο τους τον εαυτό.
Όλα αυτα  κρίνονται πολιτικά. Από τον πολίτη και όπως είναι γνωστό, μετά την απομάκρυνση από την κάλπη, ουδέν λάθος αναγνωρίζεται...
Ο πρόεδρος όμως του Δημοτικού Συμβουλίου έχει καθήκον να εφαρμόζει τον κανονισμό και το νόμο.
Αλήθεια, δεν έχει διαπιστώσει το προεδρείο συστηματικούς και μονίμως απόντες?
Είναι δική μας μονο η αίσθηση αυτη?
Εχουν αιτηθεί αδείας όπως προβλέπεται?
Υπάρχει κάποιο άλλο κώλυμα?
Έχει ή σκοπεύει και πότε δηλαδή να πράξει τα όσα ο κώδικας ΤΑ απαιτεί από τον πρόεδρο τυου σώματος για τους μονίμως και κατά σύστημα απόντες?
Γιατί η δημοκρατία εκτός από συμμετοχή είναι πρωτίστως σεβασμός και αυτοσεβασμός...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...