Μια κοινότητα διαλόγου ανοιχτή.Για όλα και σε όλους. Χωρίς διευθυντήρια. Χωρίς «εμπόρους» ή «πελάτες». Χωρίς «κρυφά» χαρτιά , σχέδια ή σκέψεις. Με μια μοναδική λεπτή κόκκινη κλωστή να τη δένει. Την αγάπη για την πόλη μας. Με στόχο να γίνουμε Ενεργοί Πολίτες ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ της πόλης που θέλουν και μπορούν. Γιατί δεν υπάρχει μεγαλύτερος τίτλος τιμής από τον Πολίτη.

SEARCH

Δευτέρα 20 Απριλίου 2015

ΡΥΠΑΙΝΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ, ΤΗΝ ΖΩΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ! ΘΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ...?



γράφει ο Παναγιώτης Γαβριήλ
Χημικός, MBA Total Quality Management
Εδώ και χρόνια βιώνουμε στον Δήμο Ραφήνας - Πικερμίου μια τριτοκοσμική κατάσταση για όποιον έχει ακόμη την διάθεση να επισκέπτεται το κέντρο της πόλης μας και η οποία μπορεί να περιγραφεί με μια απλή περιγραφή της πρωινής μας βόλτας στο κέντρο της πόλής.



Σάββατο πρωί 11:30πμ και αποφάσιζεις να πιεις τον καφέ σου, να κάνεις την βόλτα σου ή απλά να περπατήσεις στο κέντρο της Ραφήνας. Ο καιρός πραγματικά υπέροχος, η διάθεση στα ύψη, η προσμονή για την θέα της θάλασσας και του γαλάζιου που θα αντικρίσεις μεγάλη... 


Μόλις φτάσεις όμως στην οδό Βιθυνίας γωνία με Αραφηνίδων η κατάσταση που επικρατεί σε επαναφέρει στην σκληρή πραγματικότητα. Άσχημη οσμή, ύδατα (κύριος οίδε τι ακριβως και από που...)   και η ατμόσφαιρα πραγματικά αποπνικτική. Άθλια.


Και ένα γύρο, οικογένειες με παιδιά, επισκέπτες της πολης (υπάρχουν ακόμη τετοιοι) επιχειρηματίες - μαγαζάτορες της περιοχής, που αγωνίζονται να κρατήσουν "ζωντανές" τις επιχειρήσεις τους στο κέντρο της βρώμας και των ...ανοιξιατικων οσμών, που παράγουν "επιτυχώς" για χρόνια, ατιμώρητοι και εις υγείαν των κορόιδων, άλλοι ..."έξυπνοι" συμπολίτες μας...

Διασταύρωση οδών Αραφηνίδων & Βιθυνίας



Μέχρι πότε θα καταστρέφετε το περιβάλλον?
Μέχρι πότε θα καταστρέφετε την εικόνα της πόλης μας?
Μέχρι πότε θα σας ανεχόμαστε?
Πού σταματάει η ασυδοσία?
Πού αρχίζει και πού τελειώνει η ατιμωρησία?



Εάν δεν κάνω λάθος πρίν από μερικούς μήνες πέρασε και εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο ο κανονισμός Καθαριότητας του Δήμου Ραφήνας - Πικερμίου. Οι απορίες ειναι απλές:

  • Από πότε επισήμως έχει μπει σε εφαρμογή ο κανονισμός Καθαριότητας?
  • Υπάρχει υπαλληλικό δυναμικό στο δήμο, επιφορτισμένο και  ικανό να ελέγξει την εφαρμογή του?
  • Πόσοι έλεγχοι έχουν γίνει, εάν έχουν γίνει, μεχρι σήμερα?
  • Έχουν διαπιστωθεί και βεβαιωθεί παραβάσεις του κανονισμού?
  • Έχουν επιβληθεί τα προβλεπόμενα πρόστιμα - κυρώσεις?


Αυτή η καταστάση πρέπει να σταματήσει ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ!

Ο Δήμος θα έπρεπε να είχε δράσει χτες. Σήμερα απλά θα έπρεπε να συζητάμε για ένα πρόβλημα που λύθηκε.

Τελικά μήπως δεν είναι απλά θέμα παιδείας, σεβασμού στο περιβάλλον και στην πόλη, αλλά και πολιτικής βούλησης από τη διοίκηση?


1 σχόλιο:

  1. Εδώ ο δήμος έπιασε κάτοικο της Αιολίδας που πέταγε βοθρόνερα και δεν του καταλόγισε πρόστιμο... Θα κυττάξει τους άλλους; Ποιος ξέρει τι μέσον διαθέτει ο κύριος που τη γλύτωσε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...