Μια κοινότητα διαλόγου ανοιχτή.Για όλα και σε όλους. Χωρίς διευθυντήρια. Χωρίς «εμπόρους» ή «πελάτες». Χωρίς «κρυφά» χαρτιά , σχέδια ή σκέψεις. Με μια μοναδική λεπτή κόκκινη κλωστή να τη δένει. Την αγάπη για την πόλη μας. Με στόχο να γίνουμε Ενεργοί Πολίτες ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ της πόλης που θέλουν και μπορούν. Γιατί δεν υπάρχει μεγαλύτερος τίτλος τιμής από τον Πολίτη.

SEARCH

Πέμπτη, 23 Απριλίου 2015

ΟΙ ΔΗΜΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΘΗΚΕΣ ΨΥΧΩΝ ΕΝΟΣ ΑΠΟΝΤΟΣ ΚΡΑΤΟΥΣΤο καθημερινό ανθρώπινο δράμα των προσφύγων που ξετυλίγεται στις ακτες της μεσογείου, "χτύπησε" και την πόρτα μας.
Είναι επιτακτική  η ανάγκη της συνδρομής μας, ώστε στο μέτρο του δυνατού, να εξασφαλισθούν συνθήκες ανθρωπιάς, αξιοπρέπειας, υγιεινής και ασφάλειας για τις 95 ψυχές που βρίσκονται (όπως βρέθηκαν) στα όρια της πόλης μας.
Χαιρετίζουμε την άμεση κινητοποίηση και τις προσπάθειες της διοίκησης του Δήμου, των εθελοντών πολιτικής προστασίας, του ΟΛΡ, του Λιμενικού, της εκκλησίας, του ΚΕΕΛΠΝΟ, και τόσων άλλων, αλλά πάνω απ'όλα τις δεκάδες των απλών συμπολιτών μας, που έσπευσαν από τις πρώτες , δύσκολες στιγμές να βοηθήσουν όπου και όσο μπορούσε ο καθένας. Σαν άνθρωποι προς τον συνάνθρωπο. Απλά!
Την ίδια βέβαια στιγμή , η κεντρική διοίκηση, το επίσημο κράτος, "ελαμψε" κάτω απόν ηλιο με την απουσία του. Την απόλυτη απουσία του.
Ένα κράτος, μια πολιτεία, που μιλά για τα ανθρώπινα δικαιώματα, κάνει λογο για την προσφυγική τραγωδία και ζητά Συνοδο κορυφής της ΕΕ για το ζήτημα, δεν "πετά μπαλλάκι" σε δήμους (κουτσουρεμένους κατα τα άλλα οικονομικά δήμους) το επώδυνο φορτίο. 
Οι δήμοι της χώρας δεν είναι αποθετήρια ανθρώπινων ψυχών, μεχρι να περάσει η μπόρα. Χρειάζεται εκπονημένο σχέδιο, πόρους και φυσική παρουσία. Σήμερα δεν τα είδαμε αυτά.
Είναι παραπάνω από απαραίτητο, το ζήτημα, οι ενέργειες, οι προτάσεις να έρθουν προς συζήτηση-ενημέρωση και (γιατί όχι) συναπόφαση για τις όποιες δράσεις στο δημοτικό συμβούλιο. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...