Μια κοινότητα διαλόγου ανοιχτή.Για όλα και σε όλους. Χωρίς διευθυντήρια. Χωρίς «εμπόρους» ή «πελάτες». Χωρίς «κρυφά» χαρτιά , σχέδια ή σκέψεις. Με μια μοναδική λεπτή κόκκινη κλωστή να τη δένει. Την αγάπη για την πόλη μας. Με στόχο να γίνουμε Ενεργοί Πολίτες ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ της πόλης που θέλουν και μπορούν. Γιατί δεν υπάρχει μεγαλύτερος τίτλος τιμής από τον Πολίτη.

SEARCH

Δευτέρα 30 Μαρτίου 2015

ΚΛΕΙΝΕΙ Η "ΠΛΗΓΗ" ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ, ΜΕ..."ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΠΛΗΓΕΣ"


Μια ντροπή 15 χρόνων...

Πολλά και αναπάντητα τα "γιατί" της καθυστέρησης του εργου και για το σημερινό "χάλι" του "στοιχειωμένου" πνευματικού κέντρου...

του Χρήστου Τσεμπέρη

Η εξεύρεση οριστικής λύσης για την αποπεράτωση , παράδοση και λειτουργία του περιβόητου πια πνευματικού κέντρου, το οποίο επί χρόνια «στοίχειωνε» την πόλη, στους δημότες Ραφήνας – Πικερμίου , δεν μπορεί παρά να χαιρετιστεί και να πιστωθεί στα θετικά διοίκησης και δημοτικού συμβουλίου , που ομόφωνα ενέκρινε.
Παρακολουθώντας όμως την αναλυτική συζήτηση και τις τοποθετήσεις όλων όσοι επέλεξαν να τοποθετηθούν επί του θέματος στην τελευταία συνεδρίαση του Δ.Σ., γεννώνται απορίες και ερωτήματα.
Η δημοτική αρχή και το Δ.Σ. ομόφωνα ( και καλώς κατ εμέ) ενέκριναν δηλαδή μια συμβιβαστική λύση, που εξασφαλίζει την αποπεράτωση και οριστική λειτουργία του κέντρου, ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΠΟΥ ΕΜΕΙΝΕ ΑΠΟ ΤΟ 2010 ΚΙ ΕΦΕΞΗΣ?
Αν αυτό είναι ακριβές, ποιος ήταν ο λόγος δήμος και δημότες να αναμείνουν σχεδόν 5 χρόνια (αφήνω στην πάντα επί του παρόντος όλη την προηγούμενη ιστορία του κέντρου από το 1999) για να πληρώσουν τελικά και μάλιστα ΕΝΤΟΚΩΣ πλέον, μετά από καταδικαστική απόφαση, τα χρήματα που προέβλεπε η εν ισχύ τότε σύμβαση?
Επειδή ο δήμος έχει συνέχεια διοικητική, με βάση ποια εισήγηση, ποιάς δημοτικής υπηρεσίας (νομικής ή τεχνικής) αποφασίστηκε πότε και από ποιόν η μη συνέχιση του έργου, ή άρνηση οριστικής παραλαβής του, ή  μη άσκηση ενδίκων μέσων για την καταγγελία της εν λόγω σύμβασης με την ανάδοχο και την προστασία στην κατακλείδα των ίδιων των δημοτών και της περιουσίας τους?
Με βάση ποια νομική ή άλλη συμβουλή, έκθεση ή εισήγηση, εγκεκριμένη από ποιο σώμα, αφέθηκαν οι προθεσμίες να περνούν, και να καταστεί το έργο «παραληφθέν», και η σύμβαση ανενεργή,  και την ίδια στιγμή  ο δήμος να παραμένει ακάλυπτος  στην προσφυγή και τις διεκδικήσεις του αναδόχου?
Η ομόφωνη απόφαση του προηγούμενου Δ.Σ το 2011 (απολύτως θεμιτή, και πολιτικά αποδεκτή) για οικονομικό έλεγχο της σύμβασης και του συγκεκριμένου έργου, από πού  τεκμαίρεται ότι σταματά και την πορεία εργασιών αποπεράτωσης του ίδιου του έργου? Υπήρξε νομική συμβουλή, ή ακόμη περισσότερο νομική γνωμοδότηση επί του θέματος, ώστε να ακολουθηθεί η πορεία που επελέγη τελικά, και η οποία προκάλεσε έννομο- τελεσίδικο  αποτέλεσμα και οικονομική ζημία?
Η όλη αυτή κίνηση και οι αποφάσεις οδηγούν τελικά ή όχι το σύνολο  του σώματος των δημοτών, το οποίο 5 χρόνια μετά καλείται σήμερα να πληρώσει τα οφειλόμενα  με επιπρόσθετους τόκους 135.000 ευρώ????
Δεν προσμετρώ σε αυτά το κόστος στην ίδια την πόλη και τους φορείς της από την απουσία ενός σύγχρονου πνευματικού κέντρου, ικανού να καλύπτει τις ανάγκες Ραφήνας Πικερμίου, αλλά και όσα η πόλη δια των διοικήσεων της ξόδεψε για να καλύπτει τις ανάγκες που το ημιτελές «κουφάρι» δε μπορούσε να καλύψει…
Γιατί ;;;;;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...