Μια κοινότητα διαλόγου ανοιχτή.Για όλα και σε όλους. Χωρίς διευθυντήρια. Χωρίς «εμπόρους» ή «πελάτες». Χωρίς «κρυφά» χαρτιά , σχέδια ή σκέψεις. Με μια μοναδική λεπτή κόκκινη κλωστή να τη δένει. Την αγάπη για την πόλη μας. Με στόχο να γίνουμε Ενεργοί Πολίτες ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ της πόλης που θέλουν και μπορούν. Γιατί δεν υπάρχει μεγαλύτερος τίτλος τιμής από τον Πολίτη.

SEARCH

Δευτέρα 19 Ιουνίου 2017

ΑΜΦΙΛΕΓΟΜΕΝΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΝΕΡΩΝ Ή ΑΜΦΙΛΕΓΟΜΕΝΕΣ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ; ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΑΜΕΣΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΕΡΙ "ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΗΤΑΣ" ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΠΛΑΖ ΡΑΦΗΝΑΣ




Τα αποτελέσματα των πρόσφατων ελέγχων του ΠΑΚΟΕ που καταδεικνύουν την ακαταλληλότητα(;) των υδάτων στην κεντρική παραλία της πόλης μας, προκαλούν ανησυχία στους πολίτες και εύλογα ερωτήματα σε όλους μας.
Απαιτείται η άμεση κινητοποίηση της δημοτικής αρχής , των συλλογικοτήτων και των συμπολιτών μας, αλλά και του ΟΛΡ ώστε 
  • να αναλυθεί η επιστημονική μεθοδολογία και η δειγματοληψία του ΠΑΚΟΕ και τα ευρήματα της έρευνας του 
  • να γνωστοποιηθεί εάν και με ποια Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα συνεργαστηκε το ΠΑΚΟΕ και εάν συνυπογραφονται τόσο η μεθοδολογία όσο και τα αποτελέσματα.
  • να διασταυρωθούν τα ευρήματα των μετρήσεων και να προβλεφθούν οι αντίστοιχες πρόνοιες, αν χρειαστεί,  αμεσα
  • να καταγραφεί (αν υπάρχει) το είδος της "μόλυνσης" και 
  • να πιστοποιηθεί κατά το δυνατόν το αίτιο που την προκαλεί, ή ο "ρυπαίνων" και να καταλογισθούν ευθύνες. Όποιος και εαν είναι. Αν υπάρχουν.
Εξαιρετικά ενδιαφέρον θα ήταν να πληροφορηθούμε κι εμείς και όλοι οι πολίτες, τα αποτελέσματα των αντίστοιχων μετρήσεων του Οργανισμού Λιμένος Ραφήνας, που υποχρεούται και διενεργεί  σε τακτική βάση εντός της χερσαίας ζώνης ευθύνης του, και εαν αυτά συνάδουν με τα ευρήματα του ΠΑΚΟΕ, ή άλλων διαθέσιμων μετρήσεων.
Γιατί εάν δεν συμπίπτουν κάποιος οφείλει μια εξήγηση και μάλιστα άμεσα.
Ας αφήσουμε στην άκρη το παιγνίδι του ανευθυνοϋπεύθυνου και των εντυπώσεων  που ευδοκιμεί επί χρόνια στη χώρα, και ας συστρατευθούμε για να δώσουμε απαντήσεις. Απαντήσεις  καθαρές και μόνιμες.
Οι παραλίες είναι ο πλούτος της περιοχής μας και το κληροδότημά μας στα παιδιά μας.
Δεν χωρούν παιγνίδια από κανέναν.

Ραφήνα 19-06-2017


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...