Μια κοινότητα διαλόγου ανοιχτή.Για όλα και σε όλους. Χωρίς διευθυντήρια. Χωρίς «εμπόρους» ή «πελάτες». Χωρίς «κρυφά» χαρτιά , σχέδια ή σκέψεις. Με μια μοναδική λεπτή κόκκινη κλωστή να τη δένει. Την αγάπη για την πόλη μας. Με στόχο να γίνουμε Ενεργοί Πολίτες ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ της πόλης που θέλουν και μπορούν. Γιατί δεν υπάρχει μεγαλύτερος τίτλος τιμής από τον Πολίτη.

SEARCH

Δευτέρα 27 Ιουνίου 2016

ΠΟΣΟ ΑΚΟΜΗ ΘΑ ΣΙΩΠΑ Ο ΟΛΡ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΠΕΡΙ ΘΑΛΑΣΣΙΑΣ ΡΥΠΑΝΣΗΣ;



Κοντεύει εβδομάδα, από την ημέρα της απίστευτης δημόσιας καταγγελίας από την πλευρά του α/δημάρχου Ραφήνας, περί συνειδητής και εν κρυπτώ ρύπανσης με την απόρριψη αποβλήτων  του Οργανισμού Λιμένος, μέσω αγωγού στη θάλασσα, στην περιοχή του προβλήτα 3, και οι αρμόδιοι του ΟΛΡ (πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος αλλά και η διοίκηση εν συνόλω)  σιωπούν και μάλιστα...εκκωφαντικά.
 Γιατί άραγε; Δεν υπάρχουν  οι έννοιες κοινωνικός έλεγχος , κοινωνική  λογοδοσία και δημοκρατική ευαισθησία στο μυαλό τους, ή απλά δε νοιάζονται  καν να απαντήσουν, ως απόλυτοι κυρίαρχοι της... ζώνης τους;
Δεν ξέρουν...Δεν είδαν ... Δεν άκουσαν... Δεν απαντούν σε τίποτα... Ούτε στα πρωτοφανή καταγγελλόμενα, ούτε στην πρόταση των "ΕΝΕΡΓΏΝ ΠΟΛΙΤΩΝ" για άμεση διενέργεια αυτοψίας, ώστε να δοθεί άμεσα καθαρή απάντηση, ούτε φυσικά στη δήλωση του δημοτικού συμβούλου (αλλά και ιατρού) Γ. Βουδούρη, που ζήτησε παρέμβαση του υγειονομικού και έκανε λόγο ακόμη και για ευθύνες κακουργηματικού χαρακτήρα.
(Αλήθεια γιατί μόνο ΕΝΑΣ δημοτικός σύμβουλος ενοχλήθηκε από τα όσα ειπώθηκαν, αντέδρασε και ζήτησε εξηγήσεις, ελέγχους και άμεσα δημοσιοποιήσιμα αποτελέσματα; Οι υπόλοιποι, αρχηγοί , παρατάξεις, συλλογικότητες είχαν σοβαρότερα πράγματα να ασχοληθούν στην μόνιμη  ραστώνη τους ...?)
Λοιπόν, για να τελειώνουμε μια και καλή, το λέγαμε και στην αρχική μας ανακοίνωση:  
Απαιτούνται καθαρές κουβέντες, αναλυτικές απαντήσεις και άμεση διενέργεια αυτοψίας στο χώρο. Είναι ο μόνος δρόμος, για να λάμψει η αλήθεια. Δεν υπάρχει εδώ μέρος για "κρυφτό" και "άλλα λόγια να αγαπιόμαστε". 
 Επειδή, πραγματικά, έστω και κόκκος αλήθειας να υπάρχει στα όσα καταγγελλονται, τότε δε μας χωράει όλους η ίδια πόλη.
Αν δεν μπορείτε ή δεν θέλετε εσείς, υπάρχουν κι άλλοι τρόποι... Γιατί είναι όχι μόνο λογικό, αλλά και δίκαιο και το ζητάμε , οι πολίτες αυτής της πόλης, και έχει και όνομα απλό: αλήθεια το λένε. όποια κι αν είναι αυτή. Έτσι μόνο τίθεται ο κάθε ένας προ των ευθυνών του, καταγγέλλων ή καταγγελλόμενος...
Ας μην ξεχνά κανένας  ότι  η περιοχή δεν είναι ούτε τσιφλίκι, ούτε πατρογονικό του, για να λειτουργεί κατά πώς τον βολεύει... Θα τα ξαναπούμε πολύ σύντομα, για... πολλά.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...