Μια κοινότητα διαλόγου ανοιχτή.Για όλα και σε όλους. Χωρίς διευθυντήρια. Χωρίς «εμπόρους» ή «πελάτες». Χωρίς «κρυφά» χαρτιά , σχέδια ή σκέψεις. Με μια μοναδική λεπτή κόκκινη κλωστή να τη δένει. Την αγάπη για την πόλη μας. Με στόχο να γίνουμε Ενεργοί Πολίτες ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ της πόλης που θέλουν και μπορούν. Γιατί δεν υπάρχει μεγαλύτερος τίτλος τιμής από τον Πολίτη.

SEARCH

Τρίτη 25 Δεκεμβρίου 2018

ΕΧΩ ΕΝΑ ΟΡΑΜΑ !



Μας αφήνει ο παλιός ο χρόνος και έρχεται ο καινούργιος.Έτσι γράφουν τα ακαδημαϊκά ημερολόγια μας κάναμε τους υπολογισμούς μας. Τι ευχή να κάνουμε εμείς οι εκπαιδευτικοί για το νέο έτος? Σκέφτομαι και αναλογίζομαι...........

Ελλάδα 2019 έφτασες .... λοιπόν τι έχεις κάνει μέχρι σήμερα για τα παιδιά σου? Ελλάδα θα σου πω ένα μυστικό. Δεν έχεις να ζηλέψεις κανέναν και τίποτα είσαι άξια και δυνατή Αρκεί να το θελήσεις. Αρκεί να καταλάβεις πόσα πολλά αξίζεις.Τι σε σταματά?

Μια ολόκληρη χρονιά πέρασε μεγαλώσαμε και προκοπή δεν είδαμε. Το σχολείο θα έπρεπε να ήταν το ιδανικό δεύτερο σπίτι κάθε ανθρώπου κάθε μαθητή. Να ήταν φιλόξενο και ανθρώπινο αν η εκπαίδευση ήταν η αφορμή για εξερεύνηση για επιμόρφωση για κοινωνικοποίηση.Θα μου πεις ποτέ δεν ήταν έτσι. Μα γιατί να ανακυκλώνουμε το παρελθόν?

Ας αφήσουμε τα αν και ας ευχηθούμε λοιπόν εμείς οι μεγαλύτεροι και πιο έμπειροι εκπαιδευτικοί  και πάνω απ’ όλα άνθρωποι ότι θα καταφέρουμε να οραματιστούμε όλοι μαζί ένα ιδανικό σχολείο για τους νέους τα παιδιά αλλά και τους μεγαλύτερους που διψούν για μάθηση, που την έχουν ανάγκη Γιατί τώρα πια είναι η κατάλληλη στιγμή.Έφτασε ο κόμπος στο χτένι. Ξέρουμε εμείς...ξέρετε και εσείς.



Μπορώ να φανταστώ ένα σχολείο όμορφο και προσιτό σε όλους. Ένα σχολείο καθαρό με χώρους ειδικά διαμορφωμένους για εκπαίδευση, σίτιση και ξεκούραση για μαθητές και εκπαιδευτικούς. Ένα σχολείο με βιβλιοθήκη με καντίνα και μενού υγιεινά φτιαγμένα από υλικά που το ίδιο το σχολείο θα παράγει. Στο μικρό του κήπο. Με ειδικό χώρο αποδυτηρίων με βεστιάριο και γιατί όχι με με φύλακα και ειδικό λεωφορείο. Ένα σχολείο με αίθουσες στολισμένες με κάθε είδους εκπαιδευτικό υλικό που σκοπό έχει να εξάπτει την περιέργεια και την φαντασία. Με αίθουσα καλών τεχνών με γήπεδα για αθλητικές δραστηριότητες με μεγαλύτερη έμφαση στην καλλιτεχνική φύση χιλιάδων μαθητών και μαθητριών.

Ένα σχολείο που θα επικεντρώνει στην μετάδοση της συνεργασίας της αλληλεγγύης και της διαμόρφωσης καλύτερου χαραχτήρα για κάθε ένα μαθητή ξεχωριστά για όλους μαζί και για την κοινωνία ολόκληρη. Ένα σχολείο ζεστό φιλικό με εκπαιδευτικούς που αγαπούν τη δουλειά τους που σέβονται το μαθητή και το γονιό που υπηρετούν το λειτούργημα τους. Ένα σχολείο με ίσες ευκαιρίες ..για όλους. Το έχουμε πολύ ανάγκη.

Με πρόσβαση στην τεχνολογία με πρόσβαση για άτομα με ειδικές ανάγκες,  με υλικό για πάσης φύσεως μαθησιακή δυσκολία στο πλευρό της οικογένειας και στην επιμόρφωσή της. Ένα σχολείο όπου θα βρεις την κατάλληλη ψυχολογική στήριξη όταν δεν νιώθεις καλά όπου θα μπορέσεις να λάβεις καθοδήγηση και συμβουλές για να καταφέρεις να ξεπεράσεις το όποιο πρόβλημα σου. Ένα σχολείο με προσωπικό που θα μπορεί να παρέχει τις πρώτες βοήθειες να νιώθεις ασφαλής βρε αδελφέ.

 Ένα σχολείο που θα είναι πιο αυστηρό από τα άλλα αλλά συνάμα δίκαιο,  που δεν θα επιτρέπει ανάρμοστες συμπεριφορές που δεν θα επιτρέπει κανενός είδους bullying. Αλλά και που θα εφαρμόζει τις σωστές πρακτικές υπό τη μορφή συνεπειών ώστε όλοι να διδαχθούν  το πρέπον και το σωστό. Κι ας έσφαλαν. Να πάρουν μαθήματα ζωής.  Άλλωστε με παιδιά έχουμε να κάνουμε που συνήθως δεν έχουν ωριμάσει δεν έχουν εμπειρίες ούτε σωστές κατευθύνσεις.



Ένα σχολείο πρότυπο όπου κανένας μαθητής δεν θα απουσιάζει και κανένας δεν θα σηκώνει τα χέρια ψηλά Κανένας δεν θα το παρατήσει το αντίθετο μάλιστα. Σε αυτό το σχολείο θα επιβραβεύεται η προσπάθεια και η θέληση. Θα υπάρχει επίσημη και ανεπίσημη αξιολόγηση. Έτσι για αλλαγή.  Πάντα όμως θα πασχίζουμε να δημιουργούμε μαθητές κορυφαίους καθώς γνωρίζουμε ότι τα παιδιά έχουν ταλέντα και μπορούν να κάνουν πολλά. Μπορούν όταν θέλουν. Θέλουν όταν δικαιώνονται. Ένα σχολείο όπου η θεωρία θα γίνεται πράξη και μέσα από την πράξη ο μαθητής θα αξιοποιεί τα ταλέντα του στο έπακρο ο μαθητής θα οραματίζεται ένα καλύτερο μέλλον με υγιείς στόχους με ελπίδες και όνειρα.

Ένα σχολείο θαυμαστό. Και είναι τόσο εύκολο και απλό! Άραγε το όραμά μου θα γίνει πράξη? Αν το θέλεις και εσύ.........

Καλή Χρονιά σε όλους!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...