Μια κοινότητα διαλόγου ανοιχτή.Για όλα και σε όλους. Χωρίς διευθυντήρια. Χωρίς «εμπόρους» ή «πελάτες». Χωρίς «κρυφά» χαρτιά , σχέδια ή σκέψεις. Με μια μοναδική λεπτή κόκκινη κλωστή να τη δένει. Την αγάπη για την πόλη μας. Με στόχο να γίνουμε Ενεργοί Πολίτες ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ της πόλης που θέλουν και μπορούν. Γιατί δεν υπάρχει μεγαλύτερος τίτλος τιμής από τον Πολίτη.

SEARCH

Κυριακή 3 Ιανουαρίου 2016

Ελληνική vs Αγγλική αξιολόγηση – τι εστί άριστος μαθητής?

    Γιατί βαθμολογούμε διαφορετικά τους μαθητές μας?
Άννα Κουτσομυτέλλη, M.Ed.
 Εκπαιδευτική σύμβουλος -
 Καθηγήτρια Αγγλικής Γλώσσας,
Υπεύθυνη Σπουδών
 ‘’Kέντρο Ιδιαιτέρων  Μαθημάτων Αγγλικής’’
 Κουτσομυτέλλη Άννα

FB: Κέντρο Ιδιαιτέρων Μαθημάτων Aγγλικής Γλώσσας


Το κυριότερο μέλημα στην εκπαίδευση είναι η ουσιαστική μόρφωση, επιτυχία και εξέλιξη των μαθητών. ΄Ενα απο τα πολλά καθήκοντα του εκπαιδευτικού της ξενόγλωσσης εκπαίδευσης είναι η έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση γονέων και μαθητών καθώς η εκπαίδευση δεν είναι ατομική υπόθεση αλλά υπόθεση όλων μας. 

Είναι γνωστό πως η διαφορά της ελληνικής με την αγγλική εκπαίδευσηόσον αφορά τον τρόπο διδασκαλίας, τους μαθησιακούς στόχους την επιτυχίαστις εξετάσεις και την αξιολόγηση των μαθητών  είναι μεγάλη.


Το κενό αυτό ήρθε να καλύψει ενα 2ο πρωτοποριακό εκπαιδευτικό σεμινάριο με θέμα  
‘’Εξετάσεις αγγλικής vs ελληνικής γλώσσας – διαφορετικοί τρόποι προσέγγισης’’ που έλαβε χώρα  στο Κέντρο Αγγλικής Γλώσσας Κουτσομυτέλλη Άννα. Εισηγήτρια του εκπαιδευτικού σεμιναρίου η ίδια η διευθύντρια σπουδών, καθηγήτρια της αγγλικής με 24η διδακτική εμπειρία!΄



Παρόντες αρκετοί σπουδαστές του κέντρου αλλά και γονείς που παρακολούθησαν το σεμινάριο με μεγάλο ενδιαφέρον. Αρχικά έγινε απονομή διπλωμάτων στους επιτυχόντες  του Μαίου και Ιουνίου,  έπειτα ακολούθησε μια σύντομη ουσιώδης  ενημέρωση απο την εισηγήτρια κατά την οποία δόθηκαν διευκρινίσεις για την αγγλική κλίμακα βαθμολόγησης σπουδαστών πάντα σύμφωνα με τα πρότυπα αγγλικών πανεπιστημίων. 




Εν έτει 2016 ένας μεγάλος αριθμός γονέων, κηδεμόνων και μαθητών αγνοούν τα επίπεδα γνώσεων της Αγγλικής γλώσσας - πάντα σύμφωνα με το Ευρωπαικά αλλά και παγκόσμια πρότυπα και δεν έχουν λάβει σωστή ενημέρωση. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την ταλαιπωρία όλων των προαναφερθέντων, αρκετοί απο τους οποίους θα ήθελαν να σπουδάζουν με γνώμονα την ποιότητα και την ανταγωνιστικότητα παγκοσμίως.


 Μετά την πολύτιμη ενημέρωση που προσέφερε το Βρετανικό συμβούλιο σε γονείς, η Κυρία Κουτσομυτέλλη συνεχίζει να ενημερώνει υπό τη μορφή σεμιναρίων γονείς και μαθητές αλλά και πάσης φύσεως ενδιαφερόμενο για το Αγγλικό σύστημα αξιολόγησης το οποίο αλλάζει πολύ συχνά και συνεπώς η έγκαιρη ενημέρωση είναι απαραίτητη.

Ευχαριστούμε όλους όσους συμμετείχαν και μας τίμησαν με την παρουσία τους.


Με εκτίμηση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...