Μια κοινότητα διαλόγου ανοιχτή.Για όλα και σε όλους. Χωρίς διευθυντήρια. Χωρίς «εμπόρους» ή «πελάτες». Χωρίς «κρυφά» χαρτιά , σχέδια ή σκέψεις. Με μια μοναδική λεπτή κόκκινη κλωστή να τη δένει. Την αγάπη για την πόλη μας. Με στόχο να γίνουμε Ενεργοί Πολίτες ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ της πόλης που θέλουν και μπορούν. Γιατί δεν υπάρχει μεγαλύτερος τίτλος τιμής από τον Πολίτη.

SEARCH

Δευτέρα 26 Μαρτίου 2018

«Οι παραλίες ανήκουν στους πολίτες»




     Γράφει ο Παναγιώτης Γαβριήλ

Παναγιώτης Γαβριήλ - Ενεργοί Πολίτες Ρ-Π
Ραφήνα 2018, μια πόλη χωρισμένη στα δύο. Μια πόλη που κανένας δεν έχει καταφέρει να μας εξηγήσει μετά από τόσα χρόνια πώς συνδέεται η λειτουργία και η εμπορική διαχείριση του λιμανιού με το παραλιακό μέτωπο της πόλης μας. Πώς συνδέεται η λειτουργία του λιμανιού με τις Μαρίκες, το κόκκινο λιμανάκι ή ακόμα τον Άγιο Νικόλα, σύμβολο της Ραφήνας.
 
Γιατί δηλαδή και με βάση ποια λογική, η πόλη «κόβεται» στα δύο για να λειτουργεί «μια πόλη μέσα στην πόλη», στραγγαλίζοντας πολίτες, επιχειρηματίες, επισκέπτες, ταξιδιώτες, τους πάντες…

Όπως έχουμε ξαναπεί δεν υπάρχει κανένας προφανής λόγος για την χρήση του παράλιου μετώπου από τον ΟΛΡ και το ΤΑΙΠΕΔ και η απόδοση του στον Δήμο, δηλαδή στους πολίτες της πόλης, εκτός από απαίτηση όλων μας, αποτελεί την πιο σωστή και λογική πολιτική. 


Οι εισηγήσεις του ΟΛΡ, με λογική «δώρων» και ανταλλαγής στον δήμο μόνο ως ατυχής δήλωση μπορούν να χαρακτηριστούν.  Η απόδοση μερικών «κομματιών» της ζώνης είναι τουλάχιστον αστείο ακόμη και για να το συζητήσουμε. 

Οι παραλίες ανήκουν στους ΠΟΛΊΤΕΣ!!! Οι παραλίες μας δεν είναι εμπορικό αγαθό ούτε προϊόν συναλλαγής για δωράκια και ανταλλάγματα!

ΤΑΙΠΕΔ και ΟΛΡ λοιπόν καλό θα ήταν από διαχειριστές παραλιών, μαγαζιών , τραπεζοκαθισμάτων και ξαπλωστρών να ασχοληθούν και να διαχειριστούν αποτελεσματικά τα πραγματικά θέματα που αφορούν την λειτουργία του λιμανιού (δεν είναι και λίγα τα προβλήματα που δημιουργεί το λιμάνι στην πόλη!)

Η λύση είναι μία, είναι ξεκάθαρη και αποτελεί βασική στρατηγική απόφαση για την σωστή συνύπαρξη πόλης και λιμανιού. Απόδοση ολόκληρης της χερσαίας (παράλιας) ζώνης στους δικαιούχους της. Δηλαδή στους πολίτες , ώστε να προχωρήσει η ανάπλασή της με όρους ποιότητας ζωής , σεβασμού στο περιβάλλον  αλλά και ανάπτυξης. Το παραλιακό μέτωπο δεν ήταν και δεν είναι αναγκαίο ούτε για τον εκσυγχρονισμό ούτε για τη λειτουργία του λιμανιού. 

Ως  «Ενεργοί  Πολίτες» έχουμε ξεκαθαρίσει τις θέσεις μας καιρό τώρα. Με συνεχείς δημόσιες παρεμβάσεις  για το θέμα και ξεκάθαρη θέση. Ζητάμε και πάλι από τη δημοτική αρχή την άμεση σύγκληση της Επιτροπής Διαβούλευσης του Δήμου με θέμα την χερσαία ζώνη και το παράλιο μέτωπο. Κοινός στόχος είναι η απόδοσή του στους πολίτες και τον δήμο με τη συνακόλουθη σύγκληση έκτακτου Δ.Σ.  για να πάρει νέα απόφαση  για το θέμα. Είναι ελπίδα όλων μας ότι στα σημαντικά ζητήματα της πόλης πρέπει να υπάρχει ομόφωνη και ενιαία στάση από όλους.

Ο καθένας πρέπει πλέον να αναλάβει τις ευθύνες του με ξεκάθαρη θέση, χωρίς μισόλογα και υπεκφυγές. 

 Αποτέλεσμα εικόνας για ραφηνα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...