Μια κοινότητα διαλόγου ανοιχτή.Για όλα και σε όλους. Χωρίς διευθυντήρια. Χωρίς «εμπόρους» ή «πελάτες». Χωρίς «κρυφά» χαρτιά , σχέδια ή σκέψεις. Με μια μοναδική λεπτή κόκκινη κλωστή να τη δένει. Την αγάπη για την πόλη μας. Με στόχο να γίνουμε Ενεργοί Πολίτες ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ της πόλης που θέλουν και μπορούν. Γιατί δεν υπάρχει μεγαλύτερος τίτλος τιμής από τον Πολίτη.

SEARCH

Τετάρτη, 4 Οκτωβρίου 2017

Η κατάντια μιας αντιπολίτευσης «φάντασμα» στο δήμο Ραφήνας Πικερμίου.Αν οι λαοί έχουν τους ηγέτες που τους αξίζουν, τότε σίγουρα κι εμείς ως πολίτες στη μικροκοινωνία του δήμου μας, έχουμε τους αντιπροσώπους που μας αξίζουν!
του Χρήστου Τσεμπέρη - Ενεργοί Πολίτες
Δεν εξηγείται αλλιώς  η παντελής έλλειψη αντίδρασης από ΟΛΟΥΣ στον ευτελισμό  του δημοτικού συμβουλίου και των διαδικασιών του, και δι αυτού στην περιφρόνηση στον ίδιο τον πολίτη, που επέλεξε με την ψήφο του συμπολίτες του για να τον εκπροσωπούν και να παλεύουν για τη βελτίωση της ζωής του, με τις προκλητικά  συνεχείς  απουσίες διάφορων  «σωτήρων» , οι οποίοι θέλουν και να προβάλουν και ως  μελλοντική «λύση». Ανερυθρίαστα. Χωρίς ίχνος ντροπής. Σαν εκείνους τους άλλους παλιά, που έφερναν καθρεφτακια στους ιθαγενείς, τώρα λείπουν από κάθε συζήτηση, καθε προβλήματος , ενώ τρέχουν βέβαια σε καθε λογής κοινωνικές εκδηλώσεις,και προσπαθούν να μας πείσουν οτι υπάρχουν, φωτογραφιζόμενοι!
Δεν αισθάνθηκαν την ανάγκη ΠΟΤΕ να απολογηθούν, να εξηγήσουν έστω πολιτικά τη στάση τους. Βαθύτατη περιφρόνηση, προς τον πολίτη πρωτίστως και το θεσμό που υπηρετούν(;) δευτερευόντως.
Κρατάει χρόνια αυτή η κολόνια του εξευτελισμού, της αδράνειας , της αδιαφορίας και του κρυψίματος κάτω από το χαλί (ή μήπως χάλι;) της άθλιας  αυτής εικόνας και πρακτικής, και κανένας από το προεδρείο δεν προχώρησε ποτέ σε προσπάθεια να βελτιωθεί η κατάσταση. Να τεθούν προ των ευθυνών τους οι συνήθεις ύποπτοι. Έστω με μια επιστολή προς όλους που να υπενθυμίζει καθήκοντα και υποχρεώσεις και να καλεί να σεβαστούν τον πολίτη και το δημοτικό συμβούλιο.  Τους συναδέλφους τους που παρουσιάζονται, παλεύουν για την πόλη, κάτι κάνουν βρε αδερφέ, τιμώντας έτσι όλους αυτούς που τους εμπιστεύτηκαν  την ψήφο τους.
Δε μιλώ καν για διοικητικά μέτρα. Μιλώ για πολιτική δράση, όχι για να σωθούν τα ήδη χαμένα προσχήματα, αλλά για να τηρηθεί μια στοιχειώδης πολιτική και ηθική τάξη! Ούτε καν αυτό δε γίνεται. Είναι χρέος του προεδρείου να προασπίσει το κύρος του συμβουλίου, έναντι όλων αυτών των πρακτικών.
Είναι η τελευταία φορά που θα ασχοληθώ με τους δημοτικούς συμβούλους «φαντάσματα». 
Κατατάσσονται απλώς στους ανύπαρκτους. Τελεία και παύλα.
Ας τους χαίρονται και ας τους ξανατιμήσουν ελεύθερα όλοι αυτοί που κάνουν ότι δε βλέπουν ή δεν καταλαβαίνουν. Δημοκρατία έχουμε άλλωστε. Άλλο αν την καταλαβαίνουμε διαφορετικά μεταξύ μας…
ΥΓ: για αποφυγή παρεξηγήσεων, σπέκουλας και ενδεχόμενης  σκόπιμης στρέβλωσης των όσων παραπάνω λέω, ή τσουβάλιασμα για μικροπολιτικούς λόγους όλων  των συμβούλων σε μια γενικευμένη  κριτική, ΔΕΝ είναι όλοι έτσι.
Προς τιμήν τους, υπάρχουν σύμβουλοι που ασκούν τα καθήκοντά τους , συνεισφέροντας με προτάσεις, ελέγχοντας , πολλές φορές σκληρά (και πολύ καλά κάνουν) τη δημοτική αρχή για αποφάσεις, πράξεις ή παραλείψεις κατά την εκτίμησή τους. Δε χρειάζεται καν να τους αναφέρω ονομαστικά. Δεν το έχουν ανάγκη οι ίδιοι. Είναι τόσο εύκολο να τους διακρίνει κανείς  όλα αυτά τα χρόνια. Το δυστύχημα είναι ότι η δική τους εικόνα κάνει ακόμη πιο αποκρουστική την εικόνα  της ευτέλειας, ακόμη και των επικεφαλής τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...