Μια κοινότητα διαλόγου ανοιχτή.Για όλα και σε όλους. Χωρίς διευθυντήρια. Χωρίς «εμπόρους» ή «πελάτες». Χωρίς «κρυφά» χαρτιά , σχέδια ή σκέψεις. Με μια μοναδική λεπτή κόκκινη κλωστή να τη δένει. Την αγάπη για την πόλη μας. Με στόχο να γίνουμε Ενεργοί Πολίτες ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ της πόλης που θέλουν και μπορούν. Γιατί δεν υπάρχει μεγαλύτερος τίτλος τιμής από τον Πολίτη.

SEARCH

Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2017

Είμαστε έτοιμοι, εκπαιδευμένοι και οργανωμένοι για την αντιμετώπιση ενδεχομένου θαλασσιας ρύπανσης στο λιμανι της Ραφήνας;


φωτο απο irafina

Τα τελευταία δραματικά γεγονότα, με την βύθιση του δεξαμενόπλοιου , και τη συνακόλουθη διαρροή μαζούτ και την οικολογική βαρύτατη επιβάρυνση ακτών της Αττικής, εγείρουν εύλογες και έντονες ανησυχίες στους πολίτες, τόσο για την καταστροφή και τις επιπτώσεις της , όσο και για το βαθμό ετοιμότητας των αρμοδίων αρχών.
Ειδικότερα και με δεδομένο ότι στην πόλη μας και στην ευρύτερη περιοχή, λειτουργεί (τις περισσότερες φορές πολύ πέραν των επιχειρησιακών του δυνατοτήτων ή των υποδομών του) το δεύτερο μεγαλύτερο λιμάνι της Αττικής, μετά τον Πειραιά, απευθυνόμαστε ανοιχτά στον Οργανισμό Λιμένος Ραφήνας (ως διοίκηση του λιμένα) , το Λιμενικό Σώμα, αλλά και το Δήμο Ραφήνας Πικερμίου και ζητάμε να ενημερωθούν οι πολίτες αν:
  • Υπάρχει εκπονημένο υπηρεσιακό σχέδιο άμεσης αντίδρασης σε αντίστοιχες περιπτώσεις;
  • Έχει γίνει η απαραίτητη εκπαίδευση του υπάρχοντος προσωπικού, για άμεση αντίδραση;
  • Υπάρχει η απαραίτητη υλικοτεχνική υποδομή, όπως διεθνώς αυτή ορίζεται, ώστε να χρησιμοποιηθεί αν απαιτηθεί;
  • Υπάρχουν ενεργές συμβάσεις με ειδικευμένες εταιρείες (αν αυτο φυσικα προβλέπεται) ώστε να κινητοποιηθούν άμεσα και ενισχυτικά;
Χωρίς καμμία διάθεση φθηνών εντυπωσιασμών, ζητούμε τις απαντήσεις σε αυτά , με γνώμονα ΜΟΝΟ την ενημερωση των πολιτών, και την αποφυγή κινδυνολογίας από όλους.

Για τους Ενεργούς Πολίτες
Χρήστος Τσεμπέρης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...