Μια κοινότητα διαλόγου ανοιχτή.Για όλα και σε όλους. Χωρίς διευθυντήρια. Χωρίς «εμπόρους» ή «πελάτες». Χωρίς «κρυφά» χαρτιά , σχέδια ή σκέψεις. Με μια μοναδική λεπτή κόκκινη κλωστή να τη δένει. Την αγάπη για την πόλη μας. Με στόχο να γίνουμε Ενεργοί Πολίτες ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ της πόλης που θέλουν και μπορούν. Γιατί δεν υπάρχει μεγαλύτερος τίτλος τιμής από τον Πολίτη.

SEARCH

Τρίτη 28 Ιουνίου 2016

ΔΕ ΜΑΣ ΛΕΤΕ ΚΑΙ ΤΙ ΣΑΣ ΕΙΠΕ Ο ΟΛΡ κ. ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΕ, ΑΦΟΥ Ο ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΕΠΙ ΜΕΡΕΣ ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ;


Διαβάσαμε με ιδιαίτερη προσοχή και με σχετική έκπληξη την ανακοίνωση του Γραμματέα του Δημ. Συμβουλίου και επικεφαλής της "Δυναμης Ανάπτυξης" , με την οποία αναφέρεται στους "Ενεργούς Πολίτες" υπό τον χαρακτηρισμό "ανώνυμοι" (sic), και παράλληλα καταγράφει  τις ενέργειες του (ως παράταξη και ως δημ. συμβουλος, χωρίς βεβαίως καμία δημόσια τόποθέτηση ή ανακοίνωση)  σε σχέση με το ζήτημα που έχει ανακύψει στην πόλη μας, μετά τις δημόσιες καταγγελίες  περί θαλάσσιας ρύπανσης από τον ΟΛΡ, διαμαρτυρόμενος ταυτόχρονα για την αποστροφή της δικής μας ανακοίνωσης ότι "μόνο ένας δημ. σύμβουλος" αντέδρασε δημόσια.
Δεν θα μπουμε καν στον πειρασμό της απάντησης του "καλλιο αργα παρά ποτε", ούτε φυσικά θα λαϊκίσουμε (όπως βιαστικά έκανε ο ίδιος με τα  περί "ανωνυμίας") μιλώντας για προνομιακούς συνομιλητές, γιατί είμαστε σίγουροι ότι όπως εμείς έτσι και ο κ. Βασιλόπουλος, και παρα πολλοί άλλοι φυσικα,  ενδιαφέρεται για το καλό της πόλης και υπό το πρίσμα αυτό εντάσσεται στα απολύτως θετικά  η καταγραφή της  ευλογης ανησυχίας του και οι κινήσεις του για το θέμα αυτο.
Για το λόγο αυτό θα περιμένουμε με μεγάλο ενδιαφέρον στη σημερινή συνεδρίαση του ΔΣ μέσω της τοποθέτησής του,(και είμαστε σίγουροι ότι θα το πραξει)  να ενημερώσει το σώμα, τους πολίτες της πόλης μας που ανησυχούν, και κατ'επέκταση κι εμάς ως μικρό κομμάτι αυτών, τις απαντήσεις που  θα του έδωσε ο κ. Ορκόπουλος, στα ερωτήματα που του έθεσε  στην κατ'ιδίαν  συνάντησή τους για το ανακύψαν θέμα, αφού ο Οργανισμός και οι υπεύθυνοί του, μέχρι στιγμής τουλάχιστον ,αρνούνται να τοποθετηθουν δημόσια και να κλείσουν το θέμα, και η αναλυτική ανακοίνωση του κ. Βασιλόπουλου, αν και λεει πολλά,  δεν έχει λεπτομέρειες γιαυτό...
Επίσης θεωρούμε κατι παραπάνω από βέβαιο ότι εάν οι απαντήσεις που  του δόθηκαν  από τον ΟΛΡ δεν κριθούν από τον ίδιο ως επαρκείς, θα συνταχθεί με την προτασή μας περί άμεσης διενέργειας αυτοψίας γιατί έχει αποδείξει ότι πάντα ζητά το καλό της πόλης.
Όπως επίσης ότι και ο ίδιος όπως κι εμείς και άλλοι πολλοί (και αυτο δείχνουν άλλωστε οι ενέργειες του) έχει ενοχληθεί σφόδρα από την παντελή απουσία οιασδήποτε δημόσιας και καθαρής απάντησης - διάψευσης από τον οργανισμό επί τόσες ημέρες.
Ως προς τα περί ανωνυμίας , απλώς θα τα προσπεράσουμε ως ατυχή στιγμή ενός κατα τεκμήριο σοβαρου δημόσιου προσώπου.
Το όνομά μας είναι η υπογραφή μας  και δημόσια τοποθετούμαστε είτε συλλογικά, είτε ατομικά, έχουμε μόνιμη αρθρογραφία στην ιστοσελίδα μας http://energoipolitesrp.blogspot.gr/, με δημόσια αναρτημένους τους χειριστές της. Είμαστε οι "ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΡΑΦΗΝΑΣ ΠΙΚΕΡΜΙΟΥ".
Φαίνεται η "ανωνυμία"  δεν υπήρχε για τον αγαπητό Ανδρέα στις 10/6 όταν αναπαρήγαγε δημόσια άρθρο "ενεργού πολίτη", με υπογραφή και αναφορά στους "ενεργούς πολίτες"  για την απαράδεκτη κατάσταση με τους μονίμως απόντες των συνεδριάσεων του δήμου, μαζί με τις παραπομπές σε άλλη ανακοίνωσή μας για το ίδιο θέμα προ ενός έτους...
Ας είναι.
Αυτό που μετράει τη στιγμή αυτή, ειναι να ενωθούν δυνάμεις μικρές ή μεγάλες, να δοθούν απαντήσεις. Για το καλό της πόλης.

2 σχόλια:

  1. Σαν κατοικος και δημοτης αυτης της πολης, παντα θυμαμαι μια αντιπαλοτητα Δημου-Λιμενα, με διαφορες αιτιες και δικαιολογιες, οπως επιβαρυνση της πολης απο την κυκλοφορια των οχηματων των ταξιδιωτων, οτι η πολη γινεται απεραντος χωρος σταθμευσης και αλλα πολλα σωστα η οχι.

    Ο μεγαλυτερος "πολεμος" αρχισε οταν το Λιμενικο Ταμειο Ραφηνας μετατραπηκε σε Οργανισμο Λιμενος Ραφηνας, δηλαδη απο ΝΠΔΔ σε ΑΕ Του Δημοσιου, με αποτελεσμα ο Δημος να χασει την εκπροσωπηση που ειχε στο ΔΣ του ΝΠΔΔ, και οι οποιες αποφασεις παιρνονται πια ερημην του.

    Απο τοτε εχουν γινει πολλες ενεργειες νομιμες η οχι , μη ξεχασουμε τα σκαψιματα των δρομων για αποκλεισμο του λιμανιου και διαφορα αλλα τραγελαφικα.
    Ακουγονται κατι κραυγες "θα κλεισουμε το λιμανι" Εχει σκεφτει κανεις απο αυτους τους ανεγκεφαλους, ποσες οικογενειες αμεσα η εμμεσα ζουν απο το λιμανι? Τι ευκαριες εχει να προσφερει η Ραφηνα εκτος απο σερβιτορους, ψηστες και αλλα συναφη επαγγελματα? Μια πολη φαντασμα θα γινει.
    Ας αφησουν λοιπον τους λεονταρισμους ενθεν κακειθεν και ας κατσουν σε ενα τραπεζι με ανοιχτα χαρτια και οχι με υπουλους τροπους, να βρουν μια λυση . "Ειναι πολλα τα λεφτα" ελεγε ο Καλογηρου σε μια ταινια.
    Η τλευταια "κοντρα" ηρθε με τον αγωγο προς τηνθαλασσα, εγω προσωπικα και πολυς ακομη κοσμος κανει μπανιο στην κεντρικη παραλια, δεν εχει ακουστει κατι.

    Ομως ως πολιτης με καθημερινη χρηση των δρομων και των αθλιων πεζοδρομιων αυτης της "τουριστικης" οπως θελουν να την αποκαλουν καποιοι, η το ψαροχωρι οι παλαιοτεροι, που αντιτιθενται σε καθε τι νεο, αηδιαζω με τα λυμτα μεσα στους δρομους , και ειδικα μεσα στην πλατεια, με τις παρανομες συνδεσεις βοθρων στους αγωγους ομβριων υδατων, δεν μπορω να περπατησω , βρωμανε τα παντα στο βωμο του κερδους, με την ανοχη ολων των δημοτικων αρχων, γιατι πως να το κανουμε, 20 ψηφους αυτη η οικογενεια, 30 η αλλη , μην τους ακουμπησουμε, γιατι ολως περιεργως ολα τα καταστηματα στα 100 μετρα γυρω απο την πλατεια ανηκουν σε αυτες τις οικογενειες, ποσο μαλλον σε δημοτικους συμβουλους και φιλους τους.

    Αυτη η μικρη κοινωνια ειναι δυστυχως η εικονα ολης της χωρας, γαιτι με αυτες τις νοοτροπιες φτασαμε ως εδω και δυστυχως εχουν περασει και στις νεοτερες γενιες,οσο και να μη θελουμε να το παραδεχτουμε, "Ξερεις ποιος ειμαιεγω? που θα σε στειλω?ποιος ειναι ο πατερας μου?"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. διαβασαμε με μεγάλη προσοχή τα όσα παραθέτετε στο σχόλιο σας. σε πάρα π[ολλά από αυτά συμφωνούμε. Αρκετά από αυτα τα έχουμε θίξει κι εμείς από την πλευρά μας, Σε κάποια άλλα διαφωνούμε. Η ουσία όμως παραμένει απαράλλαχτη. ο ψύχραιμος διάλογος και η ανταλλαγή απόψεων είναι πλούτος και στόχος όλων μας είναι ένα καλύτερο αύριο για την πόλη μας. ο χώρος μας είναι απολύτως ανοιχτός στη φιλοξενία απόψεων, θέσεων ή προτάσεων, ασχέτως αν συμφωνούμε ή διαφωνούμε. Για τα όσα πιο πανω γραψατε, μια απλή περιηγηση στις παρεμβασεις μας μεσω του blog μας θα είναι διαφωτιστική. ενδεικτικά σας παραθέτω : http://energoipolitesrp.blogspot.gr/2016/05/blog-post.html
    και
    http://energoipolitesrp.blogspot.gr/2015/04/blog-post_20.html
    ευχαριστουμε για το χρόνο και τη διάθεση σας να συμβαλλετε στο διάλογο με τους προβληματισμούς σας

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...