Μια κοινότητα διαλόγου ανοιχτή.Για όλα και σε όλους. Χωρίς διευθυντήρια. Χωρίς «εμπόρους» ή «πελάτες». Χωρίς «κρυφά» χαρτιά , σχέδια ή σκέψεις. Με μια μοναδική λεπτή κόκκινη κλωστή να τη δένει. Την αγάπη για την πόλη μας. Με στόχο να γίνουμε Ενεργοί Πολίτες ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ της πόλης που θέλουν και μπορούν. Γιατί δεν υπάρχει μεγαλύτερος τίτλος τιμής από τον Πολίτη.

SEARCH

Παρασκευή, 6 Νοεμβρίου 2015

Περιμένοντας τα...σκουλήκια (κατα τους PINK FLOYD παντα...)του Χρήστου Τσεμπέρη
Έπιασα τον εαυτό μου να παρακολουθεί τη θλιβερή επικαιρότητα των τελευταίων ημερών και να γυρίζει συνέχεια και μονότονα στο μυαλό μου το WALL και το waiting for the worms ως μουσική υπόκρουση... "Έβλεπα" τα ..."σφυριά" να έρχονται, ταχύτατα και τους "PINK" του κόσμου τούτου να παρακολουθούν σχεδόν ...comfortably numb την επέλαση... Και οργίστηκα και τρόμαξα από την απάθεια. Όλων μας...
 Καταλάβατε κυριε Κουμουτσάκο μου κι εσεις τωρα πλέον(και πλείστοι όσοι άλλοι δλδ, δανείζομαι το όνομά σας λόγω επικαιρότητας και μόνο), ότι το αυγό του φιδιού το σπας, και τελειώνεις και με το φίδι μια και καλή, και δεν το "χαιδευεις" έστω ακουσίως ή δεν το αντιμετωπίζεις ΠΟΤΕ ΜΑ ΠΟΤΕ α λα καρτ και κατα το δοκούν, γιατί λεει ..."δαγκώνει" τους...άλλους?
Καταλάβατε κύριε Λοβέρδο μου πόσο πολιτικά αφελείς (τουλάχιστον) είναι, αν όχι επικίνδυνες και τι παραγουν, διατυπωμένες απόψεις περί ελληνικής χεζμποχαχ, ή ακόμη χειρότερα, πρακτικές κοινωνικού διασυρμού και διαπόμπευσης?
Καταλάβατε σύντροφοι τι σημαίνουν και τι παράγουν, διατυπωμένες "πολιτικές" απόψεις περί "παχυδέρμων" που "τολμούν να εμφανίζονται δημόσια" και άλλα τινά, πασπαλισμένα με.... "ιερά φιλολαική οργή" και επαπειλούμενες "δίκαιες" "λαικές" χειροδικίες σε δρόμους και πλατείες?

Καταλάβατε όλοι εσείς οι διάφοροι χρυσανθοφαήλοι, πλεύρηδες μικροί και μεγάλοι, πού έχετε στρέψει το τιμόνι και τι παράγετε?
Κατάλαβε μήπως ένα κομμάτι του... "φωτισμένου" ιερατείου τι λέει και τι παράγει ως αποτέλεσμα ο λόγος του, χρόνια τώρα?
Καταλάβαμε επιτέλους, όλοι εμείς τι ,και κυρίως πώς , κατά καιρούς γράψαμε, σχολιάσαμε, ή ΔΕΝ γράψαμε και βοηθήσαμε να δημιουργηθεί το στρωμα για να υπάρξει αυτή η νοοτροπία?
Κατάλαβες μήπως Φώφη μου, την αθλιότητα που παράγει ως αποτέλεσμα, κάθε τέτοιου είδους επικίνδυνα αφελής, πολιτικά ανόητη και μηχανιστική δήλωση σου, και μάλιστα προερχόμενη από το συγκεκριμένο πολιτικο χώρο? Και για το Βαγγέλα, ισχυρίζομαι τα ίδια.
Καταλαβαίνει μήπως ο κάθε Πάγκαλος, τι αποτελέσματα παράγει ο λόγος του εδώ και χρόνια? τι λίπασμα ρίχνει?
Καταλαβαίνει μήπως η Ευρώπη, η δύση, στο σύνολό της, τι παράγει, μέσα από τις κρίσεις, τις συρρ'άξεις, τη φτώχεια, τη στοχοποίηση, την ποσοστικοποίηση της ανθρώπινης δυστυχίας, τον ευτελισμό της ίδιας της ζωης, των δικαιωμάτων και των αξιών?


Στο φασισμό (είναι απλώς σύμπτωμα η εμετική ΧΑ) και τη νοοτροπία του μίσους και της μισαλλοδοξίας που χρόνια τώρα, σηκώνει κεφάλι, απειλεί, δηλητηριάζει συνειδήσεις και "δαγκώνει", δεν υπάρχει περιθώριο για "δε βαριέσαι", "δε μας αφορά", "δεν ξέρω", ούτε για ανόητα επαναλαμβανόμενες "απόψεις" που "ρίχνουν νερό στο μύλο" της καλλιεργούμενης νοοτροπίας...
 


Δεν υπάρχουν μισόλογα, ή απάθεια. δεν χωρούν γενικοί αφορισμοί χωρίς ουσία. Δεν υπάρχει η επιλογή της σιωπής! Στο τέρας, όσο κι αν σε τρομάζει, στεκεσαι απέναντι πολιτικά, το κοιτάς στα μάτια και το αντιπαλεύεις. καθαρά. στην κοινωνια, στη δουλειά, στα σχολειά, στις πλατείες, στον περίγυρο, στις εκκλησίες...όπου κι αν σηκώνει αναστημα. Σπάς μια και καλή την επικίνδυνη νοοτροπία. Δεν είμαστε στο παρά ένα. Είμαστε στο και ενα.... και δεν περιμένουμε εμείς, κατα πώς έλεγαν οι FLOYD το μακρινό '79.... μας περιμένουν!!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...