Μια κοινότητα διαλόγου ανοιχτή.Για όλα και σε όλους. Χωρίς διευθυντήρια. Χωρίς «εμπόρους» ή «πελάτες». Χωρίς «κρυφά» χαρτιά , σχέδια ή σκέψεις. Με μια μοναδική λεπτή κόκκινη κλωστή να τη δένει. Την αγάπη για την πόλη μας. Με στόχο να γίνουμε Ενεργοί Πολίτες ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ της πόλης που θέλουν και μπορούν. Γιατί δεν υπάρχει μεγαλύτερος τίτλος τιμής από τον Πολίτη.

SEARCH

Τετάρτη 1 Απριλίου 2020

H γνώση είναι δύναμη!

Έχω 3 γραφεία Το καθένα διαμορφώθηκε για διαφορετικό σκοπό, έχει διαφορετικό ύφος. Αυτό το γραφείο απ'όπου διδάσκω μέσω διαδικτύου πλέον είναι το αγαπημένο μου. Είναι απλό γιατί το αγαπώ τόσο. Δεν είναι κάτι σπουδαίο Είναι όμως αυτό που σημάδεψε τη ζωή μου ως εκπαιδευτικό ως μαθήτρια ως φοιτήτρια.

Εδώ ξόδεψα χρόνια ολόκληρα για τις σπουδές μου, εδώ ξενύχτησα χρόνια ατελείωτα ως τα ξημερώματα. Εδώ έκλαψα, ξέσπασα από την κούραση και το φόρτο εργασίας Εδώ έκανα τις ατελείωτες έρευνες μου.

Εδώ στάθηκα και στέκομαι δίπλα σε νέους σπουδαστές πανεπιστημίου στο πλευρό τους να τους συμβουλέψω να τους καθοδηγήσω να τους εμψυχώσω να τους διδάξω την τέχνη της παρουσίας και συμπεριφοράς στο διαδίκτυο στις πλατφόρμες στις αναρτήσεις στις χαρές και στις αγωνίες τους. Νόμιζα πως αυτό θα ήταν όλο.
Κι όμως Να που είμαι πάλι εδώ, αυτή τη φορά δίπλα στον μικρό μαθητή στον έφηβο στον ενήλικα στον γονιό!

Ο ρόλος τώρα πολύ πιο ουσιαστικός γιατί δεν είναι ένας ο ρόλος μου. Δεν είναι αρκετό το να διδάξω την ύλη αυτό είναι το πιο εύκολο Δεν μας εμποδίζει κανείς να ανοίξουμε μια πλατφόρμα έτσι απλά να αναθέσουμε εργασίες να τις διορθώσουμε και πάει λέγοντας Οχι!

Δεν είναι τόσο απλό Ο ρόλος μου είναι να διδάξω την γλώσσα να εμψυχώσω τον μαθητή στον έπακρο βαθμό, τον μαθητή που ξαφνικά άλλαξε η ζωή του η καθημερινότητά του Τον μαθητή που καλείται να χειριστεί ένα κουτί ένα έξυπνο χαζό κουτί κάθε μεγέθους ένα απρόσωπο αντικείμενο με αρκετές φορές μεγάλη δυσκολία - που να το φανταζόταν - που όχι μόνο θέλει να σπουδάσει το αντικείμενό του αλλά και να νιώσει αυτοπεποίθηση να νιώσει πως κατάφερε να δαμάσει το έξυπνο χαζό κουτί.

Ο ρόλος διπλός και τριπλός και σημαντικός Η τέχνη της χρήσης του υπολογιστή των προγραμμάτων του του διαδικτύου - οι κακοτοπιές αλλά και τα προτερήματα που μας παρέχει το PC μας το laptop μας και όλα τα της τεχνολογίας που διευκολύνουν την ζωή μας - όταν το αποφασίσουμε - είναι καθήκον μου να διδαχθούν μαζί με το αντικείμενο σπουδών του μαθητή του γονιού.

Γιατί πως να το κάνεις αλλιώς ! Δεν βάζεις κάποιον σε αυτοκίνητο και του λες να το οδηγήσει Του το διδάσκεις του το κάνεις κτήμα του Και αυτό και τα άλλα και όλα Πάνω απ' όλα φροντίζεις να είσαι ΕΚΕΙ Μαζί του Μπροστά του Όπως ήξερε Όπως αγαπούσε!

Έτσι λοιπόν για άλλη μια φορά στην αγαπημένη μου γωνιά νιώθω ευτυχία που μεταφέρω ότι γνωρίζω ότι σπούδασα ότι εισέπραξα ως εμπειρία και στους νέους - και στους μεγαλύτερους
Γιατί όταν κάποιος διψάει για γνώση δεν μπορείς να του τη στερήσεις Δεν μπορείς.
Η κρίση που μας βρήκε μας έδωσε την ευκαιρία να μάθουμε καλύτερα ο ένας τον άλλον Να εκτιμήσουμε την πραγματικότητα μας να βάλουμε τα δυνατά μας να δείξουμε τον καλύτερό μας εαυτό. Μια καινούργια σχέση άρχισε.............. και ενώ είμαστε μακριά ..............ήρθαμε πιο κοντά!!

Σας ευχαριστώ
Άννα Κουτσομυτέλλη CertSocSci., Adv Dip Ed, PostGrad TESOL., M.Ed.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...