Μια κοινότητα διαλόγου ανοιχτή.Για όλα και σε όλους. Χωρίς διευθυντήρια. Χωρίς «εμπόρους» ή «πελάτες». Χωρίς «κρυφά» χαρτιά , σχέδια ή σκέψεις. Με μια μοναδική λεπτή κόκκινη κλωστή να τη δένει. Την αγάπη για την πόλη μας. Με στόχο να γίνουμε Ενεργοί Πολίτες ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ της πόλης που θέλουν και μπορούν. Γιατί δεν υπάρχει μεγαλύτερος τίτλος τιμής από τον Πολίτη.

SEARCH

Τρίτη 19 Ιουλίου 2016

Μερικές φορές χρειάζεται ένας ολόκληρος χρόνος...

   
 Υπάρχουν φορές που το λογικό δεν είναι το σύνηθες και το προφανές δεν είναι το ευδιάκριτο. Ωστόσο, όλα κάποια στιγμή μπαίνουν στη θέση τους και στη σωστή τους διάσταση. 
     Μπορεί να χρειαστούν πολλά για να το πετύχει αυτό κάποιος, μα ένα κυρίως είναι το σημαντικό: η απόφαση να συμπεριφερθείς στον εαυτό σου όπως και στους άλλους. Με την ίδια ευθύτητα, την ίδια καθαρή ματιά, την ίδια ειλικρίνεια, την ίδια καλή πρόθεση. 
     Πριν το προσπαθήσεις έστω όμως, θα πρέπει να ξέρεις εκ των προτέρων πως τα πράγματα δεν λειτουργούν όπως σ' έναν τρίτο. Λειτουργούν τελείως διαφορετικά. Όσο πιο ειλικρινής είσαι με τον εαυτό σου, άλλο τόσο πιο πολύ βαθαίνει η πληγή. Όσο πιο καθαρή είναι η ματιά σου, άλλο τόσο ξεθάβεις βρώμικους χαρακτήρες. Όσο πιο "στεγνά" αποφασίσεις να κρίνεις τις αποφάσεις σου, τόσο πιο πολύ πρέπει ν' ανοίξεις τις πληγές για να μπορέσεις να τις γιατρέψεις. 
     Πολλές φορές χρειάζεσαι και κάποιες εξηγήσεις για να το πετύχεις. Άλλες πάλι η σιωπή είναι η πιο εκκωφαντική εξήγηση. 
     Και σ' αυτή την περίπτωση πρέπει ν' αποφασίσεις εσύ αν θα τη δεχτείς απλά και θα πας παρακάτω ή θα κρατήσεις τα "γιατί" σου μέσα σου να παλεύεις μαζί τους για όσο αντέξεις. 
     Το λογικό είναι να τ' αφήσεις όλα πίσω σου. Το σύνηθες; Εντελώς διαφορετικό. Οικείο, αλλά διαφορετικό. 
     Και μπορεί να υπάρχει μέσα σου η απάντηση που τα διαλύει όλα τα "γιατί" σου, όμως δεν είναι αρκετά δυνατή. Δεν την αφήνεις εσύ να είναι. Γιατί το οικείο έχεις μάθει να το διαχειρίζεσαι, ενώ η αλήθεια έρχεται κάθε φορά με τη δικής της σαρωτική δύναμη και ή σε ισοπεδώνει ή σου δίνει ώθηση να πας γρηγορότερα παρακάτω. 
     Όπως και να 'χει, ο καθένας μας έχει τους δικούς του χρόνους συνειδητοποίησης και λήθης. Άλλος χρειάζεται πέντε λεπτά ή μια εικόνα για να γυρίσει ο διακόπτης της συναισθηματικής εξάρτησης. Άλλος πάλι χρειάζεται πολύ περισσότερο. 
     Ο χρόνος που θα χρειαστεί κάποιος εξαρτάται συνήθως από το πόσα πολλά έχει επενδύσει κάθε φορά. Σε καταστάσεις, ανθρώπους, ευκαιρίες. 
     Και δυστυχώς δεν το ξέρεις εκ των προτέρων. Μόνο μετά αντιλαμβάνεσαι πόσα πολλά είχες επενδύσει κι εκεί πρέπει να έχεις τη δύναμη να αναγνωρίσεις το λάθος και να το παραδεχθείς. 
     Για κάποιους, σαν εμένα, λοιπόν, μερικές φορές χρειάζεται ένας ολόκληρος χρόνος...

2 σχόλια:

  1. Πολύ καλό το κείμενο...
    Μας ξύπνησε..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ' ευχαριστώ πολύ. Πάντα μου αρέσει να διαπιστώνω ότι οι... προσωπικές μου ιστορίες δεν είναι και τόσο προσωπικές, αλλά όλο και κάτι θυμίζουν σε κάποιους...

      Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...